Topic outline •       PRESENTACIÓ

 • Tema 1.- OBS (Open Broadcaster Software) eina de creació de vídeos

  Aplicació lliure i de codi obert amb la qual es pot gravar un vídeo fent una determinada explicació tú mateix, compartint els teus documents, fer una composició d’eixa gravació, muntar un Croma, etc.

 • Propostes fent ús de l'OBS

  Ací us deixe algunes idees que tal volta us poden servir com inspiració.

  La meua idea és sempre deixar espai a la creativitat de l`alumnat i nosaltres tindre el paper d'obrir portes i proposar, sugerir, ajudar, etc.


  1.- Vídeo tutorial (entre iguals) de la resolució d'un problema fent ús de la calculadora.

  L'activitat està feta amb OBS creant dues finestres en tota la pantalla: una és la calculadora i l'altra és una presentació de PowerPoint i imatges estàtiques. No deixeu de mirar-la fins el final, us assegure que és molt interessant.

  Està gravada a trossos i ja després muntada amb una aplicació d'edició de vídeo, veureu les transicions.

  Es va preparar el guió, es va assatjar i finalment es va gravar.

  L'activitat podem dir que està ara de rabiosa actualitat, i la podeu trobar al nostre canal de Youtube INTEGRANT MATEMÀTIQUES, juntament amb altres moltes propostes que us aniré contant.


  Podeu accedir des d'aquest enllaç:  https://youtu.be/SxeJwyhAdDM  2.- Els problemes oberts i els projectes vídeoMAT.

  En les propostes següents hi ha trossos que s'han gravat amb OBS fent un Croma i aconseguint ficar als actors en un telediari, a l'aeroport d'Alacant, davant l'Ajuntament de Màlaga, al saló d'una casa, etc. Després estan muntats amb una aplicació d'edició de vídeo.

  En alguns centres he pogut veure que tenen una "Aula del futur" on han adquirit un Croma, uns llums, etc i s'han creat un petit estudi de gravació que no suposa una gran despesa. Un espai per fer creacion

  s amb el vostre alumnat i aprendre i gaudir amb elles i ells.

  Podeu veure algunes de les que havem fet al nostre canal o des dels enllaços següents.


  Ducharse con un cubo de agua: https://youtu.be/wLHQI1si5fQ

  El parking del aeropuerto:  https://youtu.be/b6P7E540iyM

  Rebajas de rebajas: https://youtu.be/9GzeeivKEws


  3.- Durant el confinament des de casa.

  Durant el confinament vaig voler fer des de casa alguns vídeos que cobriren a la vegada dos aspectes. Per una banda llançar reptes deixant problemes oberts i per altra treballar l'aspecte emocional intentant arrancar un somriure, sorprendre... Així que me'n vaig anar a l'estació espacial internacional i des d'allí enviava aquestes píndoles ... Està fet en OBS amb un llençol a la meua casa .... rudimentari però bastant efectiu.

  Ací teniu l'enllaç:  https://youtu.be/u5D0fQUnBv8

  • Tema 2.- OpenBoard. Pissarra interactiva

   OpenBoard és un software d'aprenentatge multiplataforma de codi obert per a pissarres interactives dissenyat principalment per a ús en centres educatius.

  • Tema 3.- Espills entre dispositius.

   Aprendrem a conectar els nostres dispositius per a projectar des d'un cap a l'altre.

  • This topic

   Tema 4.- Apps i aplicacions que poden millorar la creativitat del nostre alumnat.


   Considere que... en part, el nostre treball com docent passa també per tindre un rol de facilitador. I dins d'eixe paper la meua idea és la de proporcionar un espai on l'alumnat siga capaç de desenvolupar toda la seua creativitat. Fer que s'involucre al màxim per a que realment existisca aprenentatge significatiu, que per altra part, no ha de ser solament de la nostra matèria. Si som capaços de que milloren també altress competències al final serà positiu per a la seua formació integral.

   Vist així, entenc que no és necessari que sigam uns super especialistas en cadascuna d'aquestes aplicacions i Apps, però si els obrim la porta per al seu coneixement segur que seran capaços de conseguir resultats molt interessants, sempre amb la  nostra supervisió i els nostres consells que segur que els ajudaran a millorar.